Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Με σούπερ Ροντρίγκες στους «8»!


Η Κολομβία με ακόμη μία πειστική εμφάνιση επικράτησε 2-0 της -αδύναμης χωρίς τον Σουάρες- Ουρουγουάης και πανηγύρισε τη πανάξια πρόκριση της στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εκεί όπου την περιμένει από νωρίτερα η διοργανώτρια Βραζιλία. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ροντρίγκες ο οποίος σημείωσε και τα δύο τέρματα.

Α' Ημίχρονο: 

Το ματς ξεκίνησε με αργό ρυθμό, παιχνίδι κέντρου και λιγοστές φάσεις. Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στην Κολομβία, όταν στο 12ο λεπτό ο Σάντσες δοκίμασε ένα δυνατό μακρινό σουτ αλλά ο Μουσλέρα μπλόκαρε. Ένα λεπτό αργότερα ο Φορλάν βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά το σουτ του ήταν άστοχο. Στο 22' οι Κολομβιανοί ζήτησαν χέρι του Γκοδίν,όμως η κεφαλιά του Μαρτίνες έχει βρει καθαρά στο στήθος του αμυντικού της Ατλέτικο Μαδρίτης. Στο 28ο λεπτό η Κολομβία άνοιξε το σκορ με τον Χάμες Ροντρίγκες να πετυχαίνει το ομορφότερο τέρμα της διργάνωσης μέχρι στιγμή. Ο στράικερ της Μονακό έκανε εξαιρετικό κοντρόλ με το στήθος έξω από την περιοχή και έκανε ένα δυνατό βολέ με τη μπάλα να πηγαίνει στο οριζόντιο δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτυα! Οι «καφετέρος» πήγαν έτσι με προβάδισμα στα αποδυτήρια μετά από ένα ημίχρονο το οποίο ήταν αρκετά κλειστό.

Β' Ημίχρονο: 

Μόλις πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους η Κολομβία ευτήχησε να διπλασιάσει τα τέρματα της και μάλιστα με τον ίδιο σκόρερ, τον Ροντρίγκες, ο οποίος σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς με κοντινό πλασέ μετά από κεφαλιά-πάσα του Κουαδράδο. Στο υπόλοιπο του ματς η εικόνα ήταν ίδια. Η Ουρουγουάη προσπαθούσε να μειώσει και να μπει στο παιχνίδι όμως δεν τα κατάφερνε καθώς τις λίγες φορές που έφτανε με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή έβρισκε πάνω στις εξαιρετικές επεμβάσεις του Οσπίνα. Στο 79ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Περέιρα να βγαίνει τετ α τετ με τον γκολκίπερ της Κολομβίας αλλά να μην καταφέρνει να σκοράρει. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε τίποτα, με τη "σελέστε" να προσπαθεί αλλά να μη καταφέρνει τίποτα ενώ η εμφάνιση της ήταν κακή. Η Κολομβία πανηγύρισε τη πανάξια πρόκριση της στους «8».

Που κρίθηκε: 

Στο πρώτο γκολ της Κολομβίας. Το παιχνίδι ήταν πολύ κλειστό μέχρι εκείνο το σημείο με τις δύο ομάδες να προσέχουν πρωτίστως την άμυνα τους. Φαινόταν ότι όποια ομάδα σκοράρει πρώτη θα έχει το προβάδισμα και το εκπληκτικό γκολ του Ροντρίγκες καθόρισε τη συνέχεια.

Παίκτης από χρυσάφι:

Χωρίς καμία αμφιβολία, Χάμες Ροντρίγκες. Ο επιθετικός της Μονακό πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση και σημείωσε δύο τέρματα χάρη στα οποία η ομάδα του προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Στο τέλος του ματς έγινε αλλαγή και αποθεώθηκε από όλο το "Μαρακανά".

Η σφυρίχτρα:

Ο Κάιπερς ήταν αλάνθαστος μπορούμε να πούμε. Είχε στον έλεγκο του κάθε φάση. Στο πρώτο ημίχρονο όταν οι Κολομβιανοί ζήτησαν πέναλτι για χέρι, ο Ολλανδός ήταν σε σωστή θέση και είδε ότι η μπάλα βρίσκει στο στήθος του Γκοδίν. Στο δεύτερο μέρος έδωσε σωστά κίτρινη στον Λουγκάνο ο οποίος βρισκόταν στον πάγκο της Ουρουγουάης και διαμαρτυρόταν χωρίς να έχει το δικαίωμα. Γενικά πολύ καλή η εμφάνιση του ρέφερι σε ένα δύσκολο ματς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κολομβία: Οσπίνα, Σούνιγα, Σαπάτα, Γέπες, Αρμέτο, Σάντσες, Αγκιλάρ, Κουαδράδο (81' Γκουαρίν), Ροντρίγκες (85' Ράμος), Γκουτιέρες (68' Μεχία), Μαρτίνες

Ουρουγουάη: Μουσλέρα, Κάσερες, Γκοντίν, Χιμένες, Αλβ.Περέιρα (53' Ραμίρες), Αρέβαλο Ρίος, Γκονσάλες (67' Ερνάντες), Μ.Περέιρα, Ροντρίγκες, Καβάνι, Φορλάν (53' Στουάνι)

ΠΗΓΗ: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου