Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Βραζιλία-Χιλή (1-1 παράταση, 3-2 στα πέναλτι)


Σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έχουμε παρακολουθήσει μέχρι σήμερα στη διοργάνωση, η Βραζιλία μόχθησε, αλλά κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα πέναλτι (3-2, 1-1 κ.α. και παράταση) απέναντι στη Χιλή. Έτσι η "σελεσάο" πηρε την πρόκριση για την προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Α' Ημίχρονο

Η Βραζιλία μπήκε αποφασισμένη από το πρώτο λεπτό να κλείσει τη Χιλή στα καρέ της και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα γρήγορο γκολ. Και τα κατάφερε όταν από στημένη φάση (κόρνερ) και κεφαλιά του Τιάγκο Σίλβα στο πρώτο δοκάρι, ο Νταβίντ Λούις με κοντινή προβολή με το γόνατο στο δεύτερο δοκάρι έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα του Μπράβο για το 1-0.

Αμέσως μετά το γκολ η Βραζιλία σταμάτησε να πιέζει ψηλά και άρχισε να προβάλλει αντίσταση στα 3/4 του γηπέδου. Οι Χιλιανοί δεν πτοήθηκαν όμως και προσπάθησαν να βρουν διαδρόμους και να απειλήσουν. Στο 32' από πλάγιο που εκτέλεσε η Βραζιλία έξω από την περιοχή της, ο Βάργκας έκλεψε την μπάλα και τροφοδότησε τον Αλέξις Σάντσες ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Ζούλιο Σέζαρ και ισοφάρισε σε 1-1.

Στα λεπτά που κύλησαν μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες για να φτάσουν σε δεύτερο τέρμα, ωστόσο πήγαν στα αποδυτήρια δίχως άλλη αλλαγή στο σκορ.

Β' Ημίχρονο

Η εικόνα του αγώνα παρέμεινε ίδια και στο δεύτερο ημίχρονο με τους Βραζιλιάνους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και τη Χιλή να προσπαθεί αφενός να αμυνθεί, αφετέρου να βγει μπροστά με γρήγορες αντεπιθέσεις και να ψάξει ένα δεύτερο τέρμα.

Ευκαιρίες υπήρξαν και από τους δύο, για τη Βραζιλία κυρίως με τον Χουλκ και για τη Χιλή με τον Αρανκίς. Ο Νεϊμάρ από την πλευρά του εγκλωβίστηκε στα διπλά μαρκαρίσματα των αντιπάλων του και δεν κατάφερε να απειλήσει.

Το τελικό σφύριγμα του Χάουαρντ Γουεμπ για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 1-1 και οδηγήθηκε στην παράταση.

Παράταση

Στην παράταση οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν πιο επιφυλακτικές, ενώ και η κόπωση συνέβαλε για να πέσει ο ρυθμός. Τα λεπτά κύλησαν για να φτάσουμε στο 120' όταν ο Πινίγια με σουτ έξω από την περιοχή σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Ζούλιο Σέζαρ, με τον Χάουαρντ Γουέμπ να σφυρίζει λίγο αργότερα τη λήξη στέλνοντας τις δύο ομάδες να διεκδικήσουν την πρόκριση στα πέναλτι.

Πέναλτι

Στη διαδικασία των πέναλτι οι Χιλιανοί έχασαν τα δύο πρώτα πέναλτι (απέκρουσε ο Ζούλιο Σέζαρ), οι Βραζιλιάνοι έχασαν κι αυτοί άλλα δύο και στο 5ο πέναλτι ο Νεϊμάρ σκόραρε, ο Χάρα αστόχησε (δοκάρι) για τη Χιλή και η Βραζιλία πήρε την πρόκριση με 3-2 στη "ρώσικη ρουλέτα".
Που κρίθηκε

Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς τα δοκάρια και ο Ζούλιο Σέζαρ έσωσαν τη Βραζιλία από κάζο. Αρχικά το οριζόντιο δοκάρι σταμάτησε το σουτ του Πινίγια στο 120', στη διαδικασία των πέναλτι ο Ζούλιο Σέζαρ απέκρουσε δύο φορές την μπάλα, ενώ το τελευταίο πέναλτι των Χιλιανών σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της βραζιλιάνικης εστίας.

Παίκτης από "χρυσάφι"

Ο Ζούλιο Σέζαρ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων όταν η ομάδα του τον χρειάστηκε. Τόσο στα 120 λεπτά που οι Χιλιανοί έγιναν επικίνδυνοι αρκετές φορές, όσο και στα πέναλτι, αποκρούοντας τις δύο πρώτες εκτελέσεις.

Η "σφυρίχτρα"

Διαιτησία για σεμινάριο από τον Χάουαρντ Γουέμπ και τους βοηθούς του, με τον Άγγλο να μην διστάζει να ακυρώσει γκολ του Χουλκ στο δεύτερο ημίχρονο, διακρίνοντας την παράβαση στο κοντρόλ του Βραζιλιάνου.

Οι συνθέσεις:

Βραζιλία: Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Φερναντίνιο (72' Ραμίρες), Λουίζ Γκουστάβο, Οσκάρ (106' Γουίλιαν), Χουλκ, Νεϊμάρ, Φρεντ (64' Ζο).

Χιλή: Μπράβο, Ίσλα, Φρανσίσκο Σίλβα, Μεντέλ (108' Ρόχας), Χάρα, Μένα, Αράνγκις, Μαρσέλο Ντίας, Βιντάλ (87' Πινίγια), Αλέξις Σάντσες, Εντουάρντο Βάργκας (56' Φελίπε Γκουτιέρες).

ΠΗΓΗ: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου