Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Μουντιάλ 2014: Ιαπωνία - Ελλάδα (01:00)


Μουντιάλ 2014: Ιαπωνία - Ελλάδα (01:00)Η Εθνική καλείται να ξεπεράσει τα «οικογενειακά» προβλήματα που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες, και να αγωνιστεί απόψε, μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα (01:00, ΝΕΡΙΤ) απέναντι στην Ιαπωνία, με μοναδικό στόχο τη νίκη, που θα της επιτρέψει να διατηρήσει ακέραιες τις πιθανότητες πρόκρισης στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Το ματς θα γίνει στο «Εστάντιο ντας Ντούνας» του Νατάλ.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετρά μόλις έναν αγώνα με τους «μπλε σαμουράι» κατά το παρελθόν, ο οποίος κατά σύμπτωση είχε διεξαχθεί επίσης στις 19 Ιουνίου, αλλά το 2005, στο πλαίσιο του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών.

Το κλίμα στις τάξεις της Εθνικής δεν είναι και το καλύτερο δυνατό μετά το περιστατικό και την ένταση που προκλήθηκε ανάμεσα στους Μανιάτη και Τζαβέλλα, όμως όλα αυτά παραμερίζονται προς χάριν του κοινού σκοπού, που είναι η νίκη.

Η Ιαπωνία είναι ένα εξαιρετικά ομοιογενές σύνολο, που έχει όπλο την μεγάλη ταχύτητα και τον αυτοματισμό στο παιχνίδι της. Μειονέκτημα, από την άλλη, είναι τα μέτρια ύψη των Γιαπωνέζων, στοιχείο που είναι βέβαιο ότι θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν οι διεθνείς στις «στημένες μπάλες».

Οι παίκτες του Σάντος, πάντως, θα πρέπει να τρέξουν πολύ και να μην αφήσουν ακάλυπτους χώρους στους υπερηχητικούς Ασιάτες του Αλμπέρτο Τζακερόνι.

Διαιτητής θα είναι ο 38χρονος Τζόελ Αγκιλάρ από το Ελ Σαλβαδόρ, ο οποίος διηύθυνε την αναμέτρηση της Αργεντινής με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη στο «Μαρακανά» για την πρεμιέρα του 6ου ομίλου.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Χολέβας, Φετφατζίδης, Κατσουράνης, Μανιάτης, Κονέ, Σαμαράς, Μήτρογλου.

ΙΑΠΩΝΙΑ: Καβασίμα, Ουτσίντα, Γιοσίντα, Ναγκατόμο, Μορισίγκε, Χασέμπε, Γιαμαγκούτσι, Χόντα, Καγκάβα, Οκαζάκι, Οκούμπο.

Κονέ: Δεν πρέπει να κάνουμε τα ίδια λάθη

Ο Παναγιώτης Κονέ, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA, για το ερχόμενο παιχνίδι με την Ιαπωνία, τονίζοντας ότι η Εθνική δεν πρέπει να επαναλάβει τα λάθη του πρώτου αγώνα και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Κονέ:

Για την ήττα από την Κολομβία στο πρώτο ματς:

«Θέλω να σας πω ότι ήμασταν προετοιμασμένοι. Ξέραμε ότι η ατμόσφαιρα θα είναι σα να παίζουμε εκτός έδρας με την Κολομβία. Η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν πολύ μικρή. Γνωρίζαμε για την παρουσία των φιλάθλων της Κολομβίας, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό μας επηρέασε».

Για το τι έφταιξε και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα:

«Εκείνο που μας επηρέασε ήταν τα τρία-τέσσερα λάθη που κάναμε στον πρώτο αγώνα. Χρειάζεται να τα βελτιώσουμε για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα κόντρα στην Ιαπωνία. Από εκεί και πέρα, δουλεύουμε σκληρά στον ψυχολογικό τομέα με τον προπονητή και μεταξύ μας. Θα προσπαθήσουμε να απολαύσουμε τον αγώνα και να μπούμε στον αγωνιστικό χώρο, γνωρίζοντας ότι είμαστε στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η συμμετοχή σε μία τέτοια διοργάνωση ήταν όνειρο για όλους εμάς».

Για τη δουλειά που γίνεται από τους συνεργάτες του Φερνάντο Σάντος:

«Έχουμε πολύ καλό τεχνικό επιτελείο και ξέρει πολύ καλά τη δουλειά του. Ξέρουμε ότι οι παίκτες που συμμετέχουν σε ένα Μουντιάλ έρχονται από δύσκολες σεζόν σε διάφορα πρωταθλήματα. Αυτό κάνει τη ζωή του προπονητή μας περισσότερο δύσκολη».

Για την κούραση αρκετών διεθνών από τις «φορτωμένες» χρονιές που είχαν στους συλλόγους τους:

«Δεν μπορούμε να δουλέψουμε στον τομέα της φυσικής κατάστασης, όπως κάνουμε με τους συλλόγους μας κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. Αντ ’αυτού, προσπαθούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι σε ένα τέτοιο τουρνουά, δουλεύοντας περισσότερο στην επικοινωνία και το ψυχολογικό τομέα».

Για το γεγονός ότι η Εθνική δεν σκόραρε στο πρώτο ματς:

«Δεν πιστεύω ότι είναι θέμα του σκοραρίσματος. Δεν είναι ότι δεν πιστεύω ότι δεν μπορούμε να σκοράρουμε, αφού δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες (στο ματς με την Κολομβία) για να το πετύχουμε. Θα ήταν πρόβλημα αν δεν είχαμε δημιουργήσει ευκαιρίες για να σημειώσουμε κάποιο τέρμα. Κάποια στιγμή θα έρθουν και τα γκολ, αλλά εμείς χρειάζεται να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι και να το πιστέψουμε. Εάν κάνουμε όλα αυτά, πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα κόντρα στην Ιαπωνία».

Ντέρμπι ζωής - θανάτου

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αναμέτρηση της Κολομβίας με την Ακτή Ελεφαντοστού, την Πέμπτη (19:00) για την 2η αγωνιστική του 3ου ομίλου του Μουντιάλ.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο χωρητικότητας 69.349 θεατών «Brasilia national stadium» της πόλης Μπραζίλια, με διαιτητή τον Άγγλο, Χάουαρντ Ουέμπ.

Πρόκειται για ένα κλασικό ντέρμπι σε φάση ομίλων, καθώς οι δύο ομάδες προέρχονται από νίκη στην πρεμιέρα και όποια κατακτήσει τους τρεις βαθμούς, γίνεται το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση και την πρωτιά του ομίλου.

Ο συγκεκριμένος αγώνας, ενδιαφέρει άμεσα και την Εθνική μας, καθώς σε περίπτωση νίκης επί της Ιαπωνίας, το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι νίκη της Ακτής Ελεφαντοστού, έτσι ώστε η πρόκριση να κριθεί με τους Αφρικανούς στην τελευταία αναμέτρηση του ομίλου.

Με βάση την εικόνα που έδειξαν οι δύο αντίπαλοι στην πρεμιέρα, αναμένεται ένας αμφίρροπος αγώνας με τους Αφρικανούς να διατηρούν ελαφρύ προβάδισμα, λόγω εμπειρίας σε ατομικό επίπεδο και μαχητικότητας στον αγωνιστικό χώρο.

Κατά πάσα πιθανότητα οι δύο προπονητές θα παρατάξουν ενισχυμένη μεσαία γραμμή, καθώς πρώτιστος στόχος θα είναι η διατήρηση του «μηδέν».

Με δεδομένο ότι οι παίκτες της Ακτής Ελεφαντοστού έχουν καλύτερη κατοχή, ενδεχομένως να μπορέσουν ευκολότερα από τους Κολομβιανούς, να δημιουργήσουν ευκαιρίες και να σκοράρουν.

Στα αξιοσημείωτα εξωαγωνιστικά, η άτυπη «μάχη των γερόλυκων» με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά να βαδίζει στα 36 και τον Μάριο Γέπες στα 38, καθώς επίσης και ότι ο Αργεντινός προπονητής της Κολομβίας, Χοσέ Πέκερμαν, παραμένει αήττητος σε 90λεπτο κατά την διάρκεια Μουντιάλ.

Στην διοργάνωση του 2006 ήταν τεχνικός της Αργεντινής και μέχρι να αποκλεισθεί από την Γερμανία στα πέναλτι δεν είχε χάσει αγώνα.

Στο παρελθόν οι δύο αντίπαλοι δεν έχουν αναμετρηθεί μεταξύ τους, ενώ οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Οσπινα, Ζουνίγκα, Ζαπάτα, Γέπες, Αρμέρο, Αγκιλάρ, Σάντσες, Κουαντράδο, Ροντρίγκες, Ιμπάρμπο, Γκουτιέρες

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ:
 Μπαρι, Οριέ, Ζοκορά, Μπαμπά, Μποκά, Τιοτέ, Ντιέ, Καλού, Γιάγια Τουρέ, Ζερβίνιο, Μπονί

ΠΗΓΗ: www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου