Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Κολομβία - Ακτή Ελεφαντοστού 2-1


Η Κολομβία επιβλήθηκε 2-1 της Ακτής Ελεφαντοστού και προκρίθηκε στην φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ευνοϊκό το αποτέλεσμα για την Ελλάδα η οποία παραμένει στο κόλπο της πρόκρισης ακόμη κι αν... έρθει ισόπαλη με την Ιαπωνία.

Α' Ημίχρονο:

Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν ορεξάτες και έπαιξαν ανοιχτό και γρήγορο ποδόσφαιρο, όμως οι ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες ήταν ελάχιστες αφού ήταν πολύ καλά οργανωμένες και οι δύο άμυνες. Η ολοκλήρωση του πρώτου 45λεπτού βρήκε τους δύο αντιπάλους να οδηγούνται στα αποδυτήρια χωρίς κανένας να έχει καταφέρει να ανοίξει το σκορ.

Β' Ημίχρονο:

Όλο το παιχνίδι έγινε στο δεύτερο μέρος. Η Κολομβία κατάφερε να «ξεκλειδώσει» την άμυνα των Αφρικανών και να πάρει το προβάδισμα στο 64ο λεπτό με σκόρερ τον Ροντρίγκεζ, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Κιντέρο ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0. Ο Ντρογκμπά είχε περάσει στο παιχνίδι ως αλλαγή πριν οι Κολομβιανοί καταφέρουν να ανοίξουν το σκορ, ωστόσο η παρουσία του στο ματς δεν φάνηκε να προσφέρει κάτι στην ομάδα του.

Το μόνο που κατάφερε στη συνέχεια η Ακτή Ελεφαντοστού ήταν να μειώσει με όμορφη ατομική προσπάθεια του Ζερβίνιο στο 73', διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Που κρίθηκε:

Το παιχνίδι κρίθηκε στην αδράνεια της Ακτής από το πρώτο μέχρι το δεύτερο γκολ της Κολομβίας. Οι λατινοαμερικάνοι δεν επαναπαύτηκαν στο σημείο εκείνο, βρήκαν ευάλωτους τους Αφρικανούς και χτύπησαν για δεύτερη φορά στο ματς, παίρνοντας σαφές προβάδισμα για τη νίκη. Όταν οι παίκτες του Λαμουσί αφυπνίστηκαν ήταν ήδη αργά.

Παίκτης από χρυσάφι:

Ο σκόρερ του πρώτου τέρματος της Κολομβίας, ο Χάμες Ροντρίγκες, έκανε σπουδαίο ματς αποτελώντας μόνιμη πηγή κινδύνου για την άμυνα της Ακτής. Ολοκλήρωσε 53 πάσες στο ματς, ενώ επιχείρησε δύο σουτ, ένα εκ των οποίων κατέληξε στα δίχτυα.

Η σφυρίχτρα:

Ο Χάουαρντ Γουέμπ δεν είχε δύσκολες φάσεις να διαχειριστεί και πραγματοποίησε μια καλή διαιτησία που πέρασε απαρατήρητη.

Οι συνθέσεις:

Κολομβία: Οσπίνα, Σούνιγκα, Σαπάτα, Γέπες, Αρμέρο (72' Αρίας), Σάντσες, Αγκιλάρ (79' Μεχία), Ροντρίγκες, Κουαρδάδο, Ιμπάρμπο (53' Κιντέρο), Γκουτιέρες.

Ακτή Ελεφαντοστού: Μπαρί, Οριέ, Ζοκορά, Μπαμπά, Μποκά, Τιοτέ, Ντιέ (73' Μπολί), Γ.Τουρέ, Ζερβίνιο, Γκραντέλ (67' Καλού), Μπονί (60' Ντρογκμπά).

ΠΗΓΗ: www.pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου