Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Βραζιλία - Καμερούν 4-1


Με δύο γκολ του Νεϊμάρ η Βραζιλία νίκησε με 4-1 το Καμερούν και κατέλαβε την πρώτη θέση του ομίλου. Αντιμετωπίζει τη Χιλή.

Οι Βραζιλιάνοι δεν αντιμετώπισαν προβλήματα να υποτάξουν το Καμερούν. Κάπου στο 50' με το σκορ στο 3-1 τράβηξαν χειρόφρενο και μπήκαν να μπλέξουν σε περιπέτειες με το goal average, αλλά το γκολ του Φερναντίνιο (4-1) απλοποίησε τα πράγματα. Η πρωτιά στον όμιλο ισοδυναμεί με ματς εναντίον της Χιλής για την πρόκριση στους “8”.

Α' Ημίχρονο: 

Αποφασισμένες και οι δύο ομάδες να παράξουν θέαμα, έπιασαν στασίδι στην επίθεση. Το Καμερούν τόσο επιθετικό και τόσο καλό δεν το είχαμε δει μέχρι στιγμής κι ας είχε σοβαρά αμυντικά προβλήματα. Θέλησαν να σκοράρουν το γκολ της τιμής σε αυτό το Μουντιάλ και τα κατάφεραν. Πριν γίνει αυτό, η Βραζιλία είχε προλάβει να συνδεθεί με τα δίχτυα του Ιτάνζ(16'). Από το γύρισμα του Λουίς Γκουστάβο, ο Νεϊμάρ πλάσαρε ανενόχλητος τον Καμερουνέζο τερματοφύλακα για το 0-1. Άμεσα βγήκαν οι Αφρικανοί μπροστά και κατάφεραν να απαντήσουν. Πρώτα ο Μάτιπ σημάδεψε με το κεφάλι το δοκάρι του Σέζαρ, ωστόσο στην αμέσως επόμενη φάση υποδέχτηκε την εξαιρετική ασίστ του Ενιόμ για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Το 1-1 από τον Μάτιπ έδωσε φτερά στους Καμερουνέζους που συνέχισαν την πίεση, αλλά όταν χρειαζόταν να αμυνθούν φανέρωναν με κάθε τρόπο γιατί αποχώρησαν νωρίς από την διοργάνωση. Σε μία από αυτές τις φάσεις ο Νεϊμάρ προχώρησε ανενόχλητος προς την περιοχή και εκτέλεσε τον Ιτάνζ για το 1-2. Η Βραζιλία είχε αυτό που ήθελε με το κλείσιμο του πρώτου μέρους. Το πρώτο γκολ του Νεϊμάρ ήταν το νούμερο 100 για αυτό το Μουντιάλ.

Β' Ημίχρονο: 

 Δεν τέθηκε σε καμία στιγμή θέμα συζήτησης για τον τελικό νικητή. Οι Βραζιλιάνοι έβαλαν το τρίτο γκολ νωρίς με τον Φρεντ να σκοράρει από κοντά και μετά έσβησαν τις μηχανές. Ο Νεϊμάρ αντικαταστάθηκε, αλλά, αίφνης, μετά το 75 το ματς απέκτησε νέο ενδιαφέρον καθώς το Μεξικό είχε σημειώσει το 3-0. Ο Φερναντίνιο σκόραρε το γκολ των Βραζιλιάνων που οριστικά έδιωξε τις περιπέτειες για την πρωτιά μακριά. Ακολούθησαν κάποιες πάσες που οδήγησαν στα “όλε” της εξέδρας.

Που κρίθηκε: 

 Στη διάθεση των Βραζιλιάνων να σημειώσουν γκολ και να δείξουν θέαμα στο κοινό τους. Από τη στιγμή που το Καμερούν δεν ενδαφέρθηκε ποτέ για το αποτέλεσμα όλοι γνωρίζαμε από την αρχή τον τελικό νικητή.

Παίκτης από χρυσάφι: 

 Ο Νεϊμάρ! Το πρώτο του γκολ ήταν το 100ο του Μουντιάλ, ενώ με το δεύτερο ξεπέρασε τον Ριβάλντο στους σκόρερς της Βραζιλίας. Αρχίζει να παίρνει μπρος και να δείχνει ότι μπορεί να αποτελέσει τον ηγέτη της Βραζιλίας. Η ομάδα του Σκολάρι πάντως εξακολουθεί να έχει χτυπητές αδυναμίες στη θέση του φορ. Για να ακριβολογούμε ο Νεεϊμάρ μοιάζει με όαση στο παιχνίδι της. Φρεντ (παρ' ότι σκόραρε) και Χουλκ ήταν και πάλι πολύ μέτριοι.

Η σφυρίχτρα: 

 Προσπάθησε να βγάλει το παιχνίδι χωρίς κάρτες, αλλά χαρίστηκε σε κάποια μαρκαρίσματα. Γενικά ήταν εύκολο ματς και δεν αντιμετώπισε προβλήματα.

ΚΑΜΕΡΟΥΝ: Ιτάντζ, Νιόμ, Ν'Κουλού, Ματίπ, Μπεντιμό, Μ'Μπιά, Ν'Γκουεμό, Ενό, Τσουπό - Μοτίνγκ (81' Μακούν), Μουκαντζό (58' Σαλί), Αμπουμπακάρ (72' Ουεμπό)

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Λουίζ Γκουστάβο, Οσκάρ, Παουλίνιο (46' Φερναντίνιο), Χουλκ (63' Ραμίρες), Φρεντ, Νεϊμάρ (71' Ουίλιαν)

Γκολ: 26' Ματίπ / 17', 35' Νεϊμάρ, 49' Φρεντ, 84' Φερναντίνιο

Κάρτες: 11' Ενό, 76' Σαλί

ΠΗΓΗ: www.pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου