Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Ολλανδία - Μεξικό 2-1: Προκρίθηκαν στους «8» οι Ολλανδοί


Η Ολλανδία έφερε τα πάνω κάτω στο τέλος του αγώνα, ανατρέποντας το εις βάρος της 1-0 (48' Ντος Σάντος) με τέρμα του Σνάιντερ στο 88' και πέναλτι του Χούντελαρ στις καθυστερήσεις.

Α' Ημίχρονο

Το Μεξικό μπήκε καλύτερα από την Ολλανδία στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα από τα πρώτα λεπτά, περιορίζοντας δραστικά τις όποιες επιθετικές απόπειρες των Ολλανδών.

Οι Μεξικάνοι προσπάθησαν να φτάσουν με προϋποθέσεις στα καρέ του Σίλεσεν, ωστόσο μετά από 45 λεπτά αγώνα δεν είχαν καταφέρει να σκοράρουν, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται "άσφαιρες" στα αποδυτήρια.

Β' Ημίχρονο

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου το Μεξικό πήρε το προβάδισμα στο 48', με τον Ντος Σάντος να επιχειρεί το μακρινό σουτ νικώντας τον Σίλεσεν, ο οποίος δεν πρόλαβε να αντιδράσει και αναγκάστηκε να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του.

Στη συνέχεια οι Μεξικανοί έδειξαν να διαχειρίζονται καλά το προβάδισμα, με τον Οτσόα να δηλώνει παρών όποτε η ομάδα του χρειάστηκε τη συνδρομή του.

Όλα αυτά μέχρι το 88' όταν ο Σνάιντερ βρήκε ελεύθερο πεδίο και με σουτ από το ύψος της περιοχής ισοφάρισε σε 1-1.

Οι παίκτες του Μεξικού έχασαν τη συγκέντρωσή τους με την Ολλανδία να εκμεταλλεύεται την ολιγωρία τους, προσπαθώντας στα 6 λεπτά καθυστερήσεων που είχε δώσει ο Προένσα, να βρουν ένα ακόμη γκολ.

Στο 93' ο Ρόμπεν ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και ο Προένσα έδωσε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Χούντελαρ ο οποίος ευστόχησε και χάρισε στην ομάδα του τη νίκη και την πρόκριση στην 8άδα.

Που κρίθηκε

Το ματς κρίθηκε στο «ξεκλείδωμα» της μεξικανικής άμυνας στο 88' με το σουτ του Σνάιντερ. Οι Μεξικάνοι έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους και δεν άντεξαν ούτε να κρατήσουν την ισοπαλία στα λεπτά που απέμεναν μέχρι να οδηγηθεί το ματς στην παράταση.

Παίκτης από "χρυσάφι"

Ο Σνάιντερ ήταν ο άνθρωπος που κατάφερε να νικήσει τον Οτσόα. Το σουτ που επιχείρησε ήταν αδύνατο να αποκρουστεί από τον εκπληκτικό μέχρι εκείνη τη στιγμή Μεξικανό τερματοφύλακα, λυτρώνοντας έτσι την ομάδα του.

Η "σφυρίχτρα"

Σοβαρά λάθη από τον διαιτητή Προένσα ο οποίος δεν έδωσε "διπλό" πέναλτι στην Ολλανδία στο πρώτο ημίχρονο, ενώ έδωσε αυτό στις καθυστερήσεις, φάση στην οποία υπήρξαν αντιδράσεις από τους Μεξικανούς. Μετά από αρκετό καιρό στη διοργάνωση υπήρξε κακή διαιτησία.

 Οι συνθέσεις:

Ολλανδία: Σίλεσεν, Φέρχαχ (56' Ντεπάι), Φλάαρ, Ντε Φράι, Μπλιντ, Κάιτ, Νάιτζελ ντε Γιόνγκ (9' Μάρτινς Ίντι), Βαϊνάλντουμ, Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι (76' Χούντελααρ).

Μεξικό: Οτσόα, Παούλ Αγκιλάρ, Φρανσίσκο Ροντρίγκες, Ράφα Μάρκες, Έκτορ Μορένο (46' Ντιέγκο Ρέγες), Λαγιούν, Σαλσίδο, Έκτορ Ερέρα, Γκουαρδάδο, Ζιοβάνι ντος Σάντος (61' Ακίνο), Περάλτα.

ΠΗΓΗ: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου