Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Νέο Πρόγραμμα εργασίας για 40.000 δικαιούχους


Νέο Πρόγραμμα εργασίας για 40.000 δικαιούχουςΤο Υπουργείο Εργασίας πρόκειται να ανακοινώσει την υλοποίηση νέου προγράμματος voucher για το 2014, που θα αφορά 30.000-40.000 δικαιούχους άνεργους έως 29 ετών, απόφοιτους πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας, μετά-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και πτυχιούχους ΑΕΙ/ΤΕΙ.

Το πρόγραμμα voucher αναμένεται να κινείται στα ίδια πλαίσια με το πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους έως 29 ετών», που εφαρμόστηκε το 2013 (βλ. παρακάτω).

Θα περιλαμβάνει δηλαδή θεωρητική κατάρτιση σε πιστοποιημένο ΚΕΚ, διάρκειας 80 ωρών, και στη συνέχεια 5μηνη πρακτική άσκηση σε συνεργαζόμενη με το ΚΕΚ επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα.

Οι ωφελούμενοι δικαιούνται εκπαιδευτικό επίδομα 2.400 € αν είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, ή μετά-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και 2.700€, αν είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ.

Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα voucher θα γίνονται online και η επιλογή των ωφελούμενων θα προκύψει με μοριοδότηση.

Δικαιούχοι του προγράμματος voucher ήταν άνεργοι νέοι έως 18 έως 29 ετών, απόφοιτοι πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας, μετά-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής, υπογράφηκαν τριμερείς συμβάσεις (ωφελούμενος, επιχείρηση, KEK). Πραγματοποιήθηκαν 80 ώρες θεωρητικής κατάρτισης σε πιστοποιημένα ΚΕΚ και στη συνέχεια απασχόληση με την μορφή της πρακτικής άσκησης για 5 μήνες (συνολικά 500 ώρες, μέχρι 6 ώρες ημερησίως) στη συνεργαζόμενη επιχείρηση.

Η πληρωμή του εκπαιδευτικού επιδόματος γίνεται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων κατευθείαν στον τραπεζικό λογαριασμό του κάθε ωφελούμενου σε δύο δόσεις: Α' δόση, 400 € με την ολοκλήρωση του θεωρητικού μέρους του προγράμματος, και Β' δόση, 2.000 € (για απόφοιτους πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και μετά-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) ή 2.300 € (για πτυχιούχους ΑΕΙ /ΤΕΙ), με την ολοκλήρωση της 5μηνης απασχόλησης.

ΠΗΓΗ: madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου