Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Αυστραλία - Ολλανδία 2-3


Στο καλύτερο ματς που έχουμε δει μέχρι σήμερα, η Ολλανδία επικράτησε 3-2 της Αυστραλίας και βρίσκεται με το 1,5 πόδι στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Α” Ημίχρονο:

Η Αυστραλία μπήκε στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένη να «πουλήσει» ακριβά το «τομάρι» της και κατάφερε να κάνει πολύ δύσκολη τη ζωή των Ολλανδών. Μετά από 20 λεπτά αναγνωριστικού ποδοσφαίρου, η Ολλανδία άνοιξε το σκορ με τον συνήθη ύποπτο, Άριεν Ρόμπεν, ωστόσο πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί η Αυστραλία βρήκε τρόπο να φτάσει στην ισοφάριση με τον Κέιχιλ να πετυχαίνει ένα από τα ομορφότερα γκολ της διοργάνωσης. Το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, με τα «καγκουρό» να κάνουν εξαιρετικό παιχνίδι και να αδικούνται από το 1-1.

Β” Ημίχρονο:

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου η Ολλανδία προσπάθησε να κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να πιέσει ψηλά τους Αυστραλούς. Οι παίκτες του Άγγελου Ποστέκογλου όμως δεν πτοήθηκαν και σε μία από τις αντεπιθέσεις του κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Χάανματ μέσα στην περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε το Τζέντινακ ο οποίος έδωσε στο 54ο λεπτό το προβάδισμα στην ομάδα του.

Οι «Οράνιε» αντέδρασαν γρήγορα και ο Φαν Πέρσι με κοντινό πλασέ ισοφάρισε σε 2-2 στο 58ο λεπτό. Δέκα λεπτά αργότερα ο Ντεπάι δοκίμασε την τύχη του με μακρινό σουτ και είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Ράιαν, «τρυπώντας» τα χέρια του Αυστραλού γκολκίπερ.
Στη συνέχεια η Ολλανδία έψαξε ακόμη ένα γκολ, όμως στα τελευταία λεπτά κατέβασε «ταχύτητα» προκειμένου να διαφυλάξει το προβάδισμα.

Που κρίθηκε:

Όλα κρίθηκαν στην άμεση απάντηση της Ολλανδίας με το γκολ του Φαν Πέρσι στο 58′ μετά το 2-1 των Αυστραλών. Πήραν την ψυχολογία και είχαν μπροστά τους μισή ώρα για να πάρουν και πάλι το προβάδισμα.

Παίκτης από χρυσάφι:

Ο Άριεν Ρόμπεν δεν έπιασε απόδοση αντίστοιχη με αυτή που είχε κόντρα στην Ισπανία, ήταν και πάλι όμως με διαφορά ο καλύτερος, ο πιο δραστήριος και ο πιο επικίνδυνος παίκτης από πλευράς των Ολλανδών. Πέτυχε μάλιστα το πρώτο γκολ της ομάδα του, σκοράροντας για 8ο συνεχόμενο παιχνίδι.

Η σφυρίχτρα:

Ο Τζαμέλ Χαμουϊντί έκρινε σωστά στη φάση του πέναλτι που κέρδισε η Αυστραλία, ενώ το ματς δεν είχε άλλη δύσκολη φάση και δεν χρειάστηκε να πάρει κρίσιμη απόφαση.

Οι συνθέσεις:

Αυστραλία: Ράιαν, ΜακΓκάουαν, Γουίλκινσον, Σπιράνοβιτς, Ντάβιντσον, Τζέντινακ, ΜακΚάι, Μπρεσιάνο (51′ Μπόζανιτς), Λέκι, Όαρ (77′ Τάγκαρτ), Τιμ Κέιχιλ (69′ Χάλοραν).

Ολλανδία: Σίλεσεν, Γιάνμαατ, Φλάαρ, Ντε Φράι, Μάρτινς Ίντι (45′+3 Ντεπάι), Μπλιντ, Νάιτζελ ντε Γιόνγκ, Τζόναθαν ντε Γκουζμάν (78′ Βαϊνάλντουμ), Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι (87′ Λενς).

ΠΗΓΗ: omonoianews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου