Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Αργεντινή - Ελβετία 1-0 στην παράταση στους «8» η Αργεντινή


Με γκολ του Ντι Μαρία στο 118' ύστερα από κάθετη πάσα του Μέσι, η Αργεντινή βρήκε τον τρόπο να νικήσει την άμυνα της Ελβετίας (1-0 κ.δ 0-0), ωστόσο για άλλο ένα παιχνίδι απογοήτευσε με την απόδοσή της.
Μία κάθετη πάσα του μέσι και η εκτέλεση του Ντι Μαρία στο 118' (1-0) έσωσαν την Αργεντινή από τη διαδικασία των πέναλτι. Οι Ελβετοί αμυντικά, έκαναν το ματς της ζωής τους την ώρα που η Αργεντινή παρά την πρόκριση θύμισε πολύ το κακό εαυτό που έβγαλε απέναντι στο Ιράν και δεν κατάφερε σε ακόμα ένα παιχνίδι να ξεφύγει από την μετριότητα. Στατική, χωρίς φαντασία, έψαχνε 120 λεπτά την ατομική ενέργεια και σαν να μην έφταναν όλα αυτά κινδύνεψε να ισοφαριστεί στις καθυστερήσεις της παράτασης. Σώθηκε από το δοκάρι που «σημάδεψε» ο Τζεμαϊλί στη φάση του αγώνα.

A' Ημίχρονο: 

 Απογοήτευσε για μία ακόμα το φαβορί. Το παιχνίδι του θεωρητικού φαβορί που λεγόταν Αργεντινή σταμάτησε εύκολα πάνω στην πολυπρόσωπη και αποτελεσματική άμυνα της Ελβετίας. Για την ακρίβεια δεν διέφερε σε τίποτα από την αναμέτρηση με το Ιράν. Χωρίς αυτοματισμούς, χωρίς κίνηση, με τον Μέσι καλά κλεισμένο, θαρρείς και ξέχασαν το ποδόσφαιρο. Υπήρχαν στιγμές δε, που δεν μπορούσαν να βγάλουν ούτε σωστή σέντρα. Και η αλήθεια είναι ότι η «αλμπισελέστε» τις χρειάστηκε, καθώς οι Ελβετοί είχαν θωρακίσει άψογα τα καρέ τους. Μάλιστα ήταν αυτοί που είχαν τις δύο μεγάλες ευκαιρίες του ματς. Η πρώτη στο 28' όταν ο Τσάκα από το ύψος του πέναλτι σούταρε αμαρκάριστος, αλλά, ο Ρομέρο έδιωξε με το πόδι. Τη λάθος (η μάλλον τη μη) έξοδο του τερματοφύλακα της Αργεντινής προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο Ντρίμιτς στο τετ α τετ, ωστόσο το πλασέ του ήταν απογοητευτικό. Κάπως έτσι και με την Αργεντινή να μην μπορεί να φτιάξει μια σωστή φάση κύλησε το πρώτο μέρος, παρά τη μεγάλη κατοχή της μπάλας από τους Αργεντινούς. Όφειλαν να αλλάξουν πολλά...

Β' Ημίχρονο: 

Η ίδια μονότονη εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο με την Ελβετία να αμύνεται πολυπρόσωπα και την παρέα του Μέσι να προσπαθεί να νικήσει αυτό το τείχος, μεταφέροντας περισσότερο το παιχνίδι στα πλάγια. Αυτή ήταν και η μοναδική σημαντική αλλαγή στο παιχνίδι της «αλπισελέστε». Η Ελβετία απείλησε εις διπλούν με τον Σακίρι, αλλά η Αργεντινή προοδευτικά εγκαταστάθηκε μόνιμα στα καρέ του Μπενάλιο. Στο 62' ο τερματοφύλακας της Ελβετίας έδιωξε δύσκολα την κεφαλιά του Ιγκουαίν, ενώ στο 67' το σουτ του Μέσι πέρασε άουτ. Στο 78' ο Μπενάλιο έδιωξε το καλύτερο σουτ του Μέσι στο ματς, ενώ τη μεγαλύτερη πίεση την άσκησε η Αργεντινή στο τέλος του ματς, δίχως να φτιάξει τη μεγάλη φάση που θα έδιωχνε το ενδεχόμενο παράτασης μακριά.

Παράταση: 

Στο 109' καταγράφηκε η καλύτερη φάση της Αργεντινής με τον Ντι Μαρία να πιάνει το σουτ και τον Μπενάλιο να είναι και πάλι εκεί για να διώξει σε κόρνερ. Όσο πέρναγε η ώρα η κούραση βάραινε τα πόδια και των δύο ομάδων και ήταν περισσότερο δύσκολο να αλλάξει η εικόνα του παιχνιδιού. Όλα έδειχναν πέναλτι. Ο Μέσι είχε διαφορετική άποψη ακι την εξέφρασε με εξαιρετική κάθετη πάσα στον Ντι Μαρία ο οποίος «εκτέλεσε» τον Μπενάλιο στο 118'. Στο 120' οι Ελβετο΄έβγαλαν την μεγάλη φάση αλλά ήταν άτυχοι καθώς η προσπάθεια του Τζεμαιλί προσέκρουσε στο δοκάρι του Ρομέρο. Η Αργεντινή με πολύ άγχος και κακό θέαμα πέρασε στον επόμενο γύρο.

Που κρίθηκε: 

Στην εξαιρετική κάθετη πάσα του Μέσι. Τα 120 λεπτά ήταν πάρα πολλά για να μη βρει ο Μέσι μια έμπνευση να τρυπήσει την άμυνα των Ελβετών. Τα κατάφερε την ύστατη ώρα αν και ακόμα και στο τρίλεπτο που απέμενε καρδιοχτύπησε.

Παίκτης από χρυσάφι: 

Ο Ντι Μαρία! Έμοιαζε καταδικασμένη η Αργεντινή να ζήσει τα πέναλτι μετά από 118 λεπτά βαρετού, χωρίς φαντασία, ποδοσφαίρου.

Η σφυρίχτρα: Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Σουηδού, Γιόνας Έρικσον.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Φεντερίκο Φερνάντες, Γκαράι, Ρόχο (105'+1 Μπασάντα), Μαστσεράνο, Γκάγκο (106' Λούκας Μπίγλια), Ντι Μαρία, Μέσι, Λαβέτσι (74' Παλάσιο), Ιγκουαΐν.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Μπενάλιο, Λίχτσταϊνερ, Τζουρού, Σερ, Ρικάρντο Ροντρίγκεθ, Μπεχράμι, Γκιοκχάν Ινλέρ, Τζάκα (66' Ζέλσον Φερνάντες), Σατσίρι, Μεχμέντι, Ντρμιτς (82' Σεφέροβιτς).

Γκολ : 118' Ντι Μαρία

Κάρτες: 36' Τζάκα, 73' Ζέλσον Φερνάντες, 90' Ρόχο

ΠΗΓΗ: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου