Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Στον τελικό η Ατλέτικο Μαδρίτης



Στον τελικό η Ατλέτικο Μαδρίτης

Ποιο πούλμαν ποιες άμυνες και ποιες τακτικές; Η δεύτερη ομάδα της Μαδρίτης μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο το μας με την Τσέλσι, «πετώντας» με 3-1 για Λισαβόνα!  

Το να γονατίζεις (και) την Τσέλσι του εμβρόντητου Μουρίνιο δεν είναι μικρό επίτευγμα. Ισοδυναμεί με άθλο, τον οποίο έκανε πράξη η Ατλέτικο, με τον πλέον εμφατικό τρόπο στο Λονδίνο, κατακτώντας πανάξια το εισιτήριο του τελικού. Η ομάδα του Σιμεόνε δεν καταλαβαίνει ούτε από... πούλμαν (όχι ότι υπήρχε τίποτα τέτοιο απόψε) ούτε από ονόματα. Επίδειξη κυριαρχίας έκανε και πέρασε με 3-1 από το Λονδίνο και πάει Λισαβόνα. Εκεί όπου θα συναντήσει την Ρεάλ για έναν ανεπανάληπτο Μαδριλένικο εμφύλιο για πρώτη φορά στην ιστορία!
Εξαιρετικός ρυθμός στο Λονδίνο από την αρχή με την Ατλέτικο να κάνει την πρώτη μεγάλη φάση μόλις στο πέντε. Το μακρινό ψηλοκρεμαστός πλασέ του Κόκε προσέκρουσε στο δοκάρι του Σβάρτζερ στην επαναφορά χάθηκε νέα μεγάλη φάση για την Ατλέτικο αλλά η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα.
Η Ατλέτικο υποχρέωσε σε πολύ υψηλό ρυθμό την Τσέλσι ωστόσο η ομάδα του Μουρίνιο είχε τρο γιατρικό. Ένα φάουλ του Γιουίλιν (15') πέρασε πάνω από το δοκάρι, ενώ το εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι του Νταβίντ Λουίς πέρασε άουτ. Το κλειδί για να ανοίξει η άμυνα της Ατλέτικο ήταν η εξαιρετική κούρσα του Γουίλιαν από τα δεξιά, άφησε την μπάλα στην Αθπιλικουέτα, ο οποίος γύρισε για τον Τόρες, η μπάλα βρήκε και σε ένα πόδια κακι κατέληξε στα δίχτυα (36'). Αν και τα χρονικά περιθώρια δεν προμήνυαν δραστική απάντηση από πλευράς Ισπανών, η Ατλέτικο βρήκε τον δρόμο προς την ισοφάριση. Η επιχείρηση απάντησης άρχισε στο 42' όταν το φάουλ του Κόκε προσπάθησε να εκμεταλλευτεί με το κεφάλι ο Αντριάν, αλλά μπλόκαρε ο Σβάρτζερ.
Εξίσου ωραίος ο συνδυασμός των Μαδριλένων στο γκολ της Ατλέτικο. Ο Τιάγκπο βρήκε με βαθιά μπαλιά του Χουανφράν, ο οποίος δεν το πολυσκέφτηκε και με τη σειρά του τροφοότησε τον Αντριάν ο οποίος νίκησε στην κίνηση τον Σβάρτζερ (44') Από την ισπανική ...τριγωνομετρία η Ατλέτικο όχι μόνο είχε απαντήσει στο σωστό τάιμινγκ αλλά έβαζε τις βάσεις της πρόκρισης.
Αυτό βέβαια που θα ακολουθούσε δεν το είχε φανταστεί ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδών των Μαδριλένων. Η Ατλέτικο ήταν εξαιρετική με την μπάλα στα πόδια, δεν άφησε περιθώρια στην Τσέλσι, αδιαφόρησε με τον πιο εμφατικό τρόπο ακόμα και για την έδρα που έπαιζε. Ελάχιστες ομάδες το έχουν κάνει αυτό στο Λονδίνο, μόνο η Ατλέτικο με τόσο πειστικό τρόπο απέναντι στην ομάδα του Μουρίνιο.
Το πρώτο χτύπημα για τους Άγγλους ήρθε από το καθαρό πέναλτι, ανατροπή του Ετό στον Ντιέγκο Κόστα. Ο Βραζιλιάνος νίκησε τον Σβάρτζερ από την άσπρη βούλα. Η απάντηση της Τσέλσι ήταν ένα δοκάρι από ενστικτώδη επέμβαση του Κουρτουά στην κεφαλιά του Νταβίντ Λουίς. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν ασταμάτητοι. Το επιβεβαίωσαν με τρίτο γκολ αυτό του Τουράν μετά από κεφαλιά στο δοκάρι και ...ριμπάουντ στην σαστισμένη άμυνα της Τσέλσι. Τι να πρωτοπρολάβουν κι αυτοί;
Αντιθέτως ο Κουρτουά, αυτός ο ογκόλιθος κάτω από τον τέρμα, δανεικός από την Τσέλσι απέδειξε σε ακόμη ένα ματς ότι είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή.
Η Ατλέτικο παρέσυρε στον ρυθμό της τους Άγγλους και πήρε μια μεγαλειώδη νίκη-ανατροπή μέσα στο Λονδίνο και μαζί το εισιτήριο για τον τελικό. Εκεί ότι και να γίνει αυτή η Ισπανική ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε είναι ήδη το next big thing του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
ΤΣΕΛΣΙ : Σβάρτσερ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Άσλεϊ Κόουλ (54' Ετο'ό), Νταβίντ Λουίζ, Ραμίρες, Ουίλιαν (77' Σέρλε), Αθπιλικουέτα, Αζάρ, Τόρες (67' Ντεμπά Μπα).
ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Τιάγκο Μέντες, Μάριο Σουάρεθ, Κόκε, Αρντά Τουράν, Αντριάν Λόπεθ (66' Ραούλ Γκαρθία), Ντιέγκο Κόστα.
ΠΗΓΗ: http://lefteria.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου