Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Έπικίνδυνο πρόβλημα ασφαλείας στον Internet Explorer


Έπικίνδυνο πρόβλημα ασφαλείας στον Internet ExplorerΗ Microsoft εξέδωσε ανακοίνωση προς τους χρήστες σχετικά με ένα επικίνδυνο πρόβλημα ασφαλείας το οποίο εντοπίζεται στις εκδόσεις 6 έως 11 του Internet Explorer.

Πρόκειται για ένα πρόβλημα στον τρόπο με τον οποίο ο browser διαχειρίζεται ένα αντικείμενο στη μνήμη, το οποίο έχει διαγραφεί ή δεν έχει «τοποθετηθεί» σωστά. To vulnerability μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στη μνήμη που με τη σειρά του μπορεί να εκμεταλλευτεί ένας εισβολέας έτσι ώστε να προβεί σε δραστηριότητες στον Internet Explorer σαν να έχει τα δικαιώματα χρήσης του χρήστη.

H Microsoft προειδοποιεί ότι στην περίπτωση «μολυσμένων» ιστοσελίδων που έχουν διαμορφωθεί για την εκμετάλλευση του εν λόγω vulnerability, ο «εισβολέας» εξακολουθεί να προτρέπει τον χρήστη να τις επισκεφθεί, τις περισσότερες φορές μέσω κλικ ενός link σε ένα email ή ενός μηνύματος μέσω υπηρεσίας instant messaging.
Η εταιρία διαβεβαιώνει πως μόλις ολοκληρώσει την έρευνα θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πελατών της, που πιθανότατα θα περιλαμβάνουν μία λύση μέσω της μηνιαίας κυκλοφορίας security updates.

 Πηγή:sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου