Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Τα κουνούπια είναι τα πιο θανατηφόρα ζώα στον πλανήτη


Το πιο θανατηφόρο ζώο στον πλανήτη είναι το… κουνούπι.

Μπορεί να μην το πιάνει το μάτι σας, όμως η εικόνα πολλές φορές είναι παραπλανητική. 



Σύμφωνα με έρευνα που αναδημοσίευσε στο blog του ο Bill Gates, η οποία βασίζεται στον αριθμό των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο, το κουνούπι είναι ένα από τα 15 πιο επικίνδυνα ζώα στον κόσμο.

Για να καταλάβετε πόσο, αρκεί να σας πούμε ότι σκοτώνουν κάθε χρόνο περισσότερους ανθρώπους και από τα 14 άλλα ζώα που περιλαμβάνονται στη λίστα μαζί.

Ενδεικτικό είναι ότι ο μισός πληθυσμός του πλανήτη απειλείται από την ελονοσία, όπως επίσης και άλλες θανατηφόρες ασθένειες όπως ο δάγκειος πυρετός, ο κίτρινος πυρετός και η εγκεφαλίτιδα, που προκαλούνται από το τσίμπημα του κουνουπιού.

Υπάρχουν περισσότερα από 2.500 είδη κουνουπιών σε περισσότερες από 100 χώρες, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να σκοτώνονται από το τσίμπημά τους περισσότεροι από 750.000 άνθρωποι.

Ο καρχαρίας σκοτώνει μόλις δέκα ανθρώπους τον χρόνο, τα λιοντάρια 100 και οι κροκόδειλοι 1.000. Να αναφέρουμε επίσης ότι το δεύτερο πιο θανατηφόρο ζώο είναι ο ίδιος ο… άνθρωπος, αφού κάθε χρόνο πεθαίνουν 475.000 από πολέμους ή εγκληματικές ενέργειες.

Τα 15 πιο θανατηφόρα ζώα του κόσμου είναι:

1. Κουνούπι

2. Άνθρωπος
3. Φίδι
4. Σκύλος
5. Μύγα Τσε Τσε
6. Σκαθάρι δολοφόνος
7. Το σαλιγκάρι του γλυκού νερού
8. Το σκουλήκι Ascaris
9. Το σκουλήκι Tapeworm
10. Κροκόδειλος
11. Ιπποπόταμος
12. Ελέφαντας
13. Λιοντάρι
14. Λύκος
15. Καρχαρίας 

ΠΗΓΗ:madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου