Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Αυτοί είναι οι 21 ευρωβουλευτές που θα εκπροσωπούν για τα επόμενα 5 χρόνια τη χώρα μας


Αυτοί είναι οι 21 ευρωβουλευτές που θα εκπροσωπούν για τα επόμενα 5 χρόνια τη χώρα μας

Ολοκληρώνεται η καταμέτρηση των σταυρών για τους ευρωβουλευτές που θα εκπροσωπούν για τα επόμενα 5 χρόνια τη χώρα μας στο Στρασβούργο.

Η καταμέτρηση είχε ανατροπές έως και την τελευταία στιγμή, όσον αφορά την πρωτιά στη ΝΔ και το ποιοι θα εκλεγούν σε «Ελιά» και Ανεξάρτητους Έλληνες.

Πατήστε πάνω στους πίνακες και δείτε τα αποτελέσματα όπως αναγράφονται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών




Κούνεβα: «Οι Έλληνες υποφέρουν»

Στην πρώτη της συνέντευξη μετά την εκλογή της στο ευρωκοινοβούλιο η Κωνσταντίνα Κούνεβα ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους που την εμπιστεύτηκαν και αναφέρθηκε στο όραμά της για την ΕΕ.

Στην ερώτηση για ποιο λόγο την εμπιστεύτηκε ένα πολύ μεγάλο μέρος των Ελλήνων ψηφοφόρων για να μπει στη Βουλή, η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Σκάι  απάντησε:

«Νομίζω πως οι πιο πολλοί είδαν τον εαυτό τους σε μένα. Νομίζω ότι οι πιο πολλοί ζουν πάρα πολύ δύσκολα και υποφέρουν από τις συνθήκες εργασίας και την φτώχεια στην Ελλάδα και έχουν ανάγκη από βοήθεια όπως κι εγώ»

«Εγώ δεν βλέπω τους ψηφοφόρους σαν Έλληνες πολίτες, αλλά σαν συμπολίτες. Γιατί κι εγώ ζω εδώ στην Ελλάδα πολλά χρόνια, πληρώνω φόρους, πληρώνω ασφάλεια και νομίζω ότι είναι ο τόπος μου. Δεν ξεχωρίζω Έλληνες και μετανάστες», πρόσθεσε.

Ανδρουλάκης: Δεν θέλουμε να είμαστε κολαούζος της εξουσίας

Στο θέμα του ανασχηματισμού αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και ευρωβουλευτής με την "Ελιά" Nίκος Ανδρουλάκης.

«Πρέπει να βάλουμε μπροστά την πολιτική ατζέντα και μετά να συζητούμε τα πρόσωπα. Υπάρχει μια ενίσχυση των άκρων και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ αντί να πάρουν αποστάσεις, προσπαθούν να το διαχειριστούν... Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συζητά πολιτικά για να υπάρχει ένα πλαίσιο εθνικής συνεννόησης, αλλά είναι άλλο οι στρατηγικές συμμαχίες. Δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να κάνει στρατηγική συμμαχία ούτε με τη ΝΔ ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: « Πρέπει να κάνει έναν διμέτωπο πολιτικό αγώνα και να στηρίξει την αυτονομία του και την ιστορική πολιτική του διαδρομή. Εμείς, δεν θέλουμε να είμαστε ο κολαούζος της εξουσίας, είτε δίπλα στη ΝΔ είτε δίπλα στον ΣΥΡΙΖΑ και να υπάρχουν κάποιοι υπουργοί από το ΠΑΣΟΚ εσαεί - κάποιοι υπουργοί "χάιλαντερ"...»

ΠΗΓΗ: madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου