Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Η «εκδίκηση» του... Σάλπι!


Με γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 84', ο ΠΑΟΚ έσωσε την παρτίδα στη Λεωφόρο παίρνοντας το 1-1 και διατηρώντας ανοιχτούς τους λογαριασμούς των δύο ομάδων μέχρι το τέλος.

Επικρίθηκε όσο κανείς για την συντριβή του ΠΑΟΚ στν τελικό Κυπέλλου. Τελικά, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ήταν αυτός που κράτησε ζωντανό το όνειρο του ΠΑΟΚ για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ με ένα γκολ στ τέλος του παιχνιδιού. Ο διεθνής επιθετικός ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και παραλίγο μοιραίος καθώς πριν από το γκολ απώλεσε μοναδική φάση. Τέλος καλό όλα καλά για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος κατάφερε να βελτιώσει πολύ την εικόνα του σε σχέση με τα ματς εναντίον του Παναθηναϊκού που προηγήθηκαν. Στην αντίπερα όχθη οι πράσινοι δεν ήταν αυτοί που έπρεπε, αποτυγχάνοντας στην διαχείριση του υπέρ τους σκορ μετά το 1-0.

Την παγωμάρα από τα αναπάντεχα επεισόδια στη Λεωφόρο διαδέχθηκε το δυνατό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ. Ο δικέφαλος σε κανένα επεισόδιο της εφετινής σειράς των αναμετρήσεων με τον Παναθηναϊκό δεν είχε καταφέρει να μπει τόσο δυνατά στο ματς.Το έκανε στη Λεωφόρο χάνοντας μάλιστα την πιο σημαντική του ευκαιρία με την κεφαλιά του Βούκιτς να περνάει μόλις άουτ. Οι γηπεδούχοι έχοντας ωστόσο τον αέρα των αναμετρήσεων με τον δικέφαλο κατάφεραν να φτάσουν πρώτοι στο γκολ από ένα στημένο. Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα, ο Χουχούμης εκτέλεσε από αριστερά ο Σίντελφελντ έπιασε κεφαλιά που τράνταξε το δοκάρι του Γλύκου και στην επαναφορά ο Πέτριτς σημείωσε με βολέ το πρώτο του γκολ με την πράσινη φανέλα.
Ο ρυθμός μέχρι εκείνη την ώρα ήταν εξαιρετικός. Προοδευτικά όμως άρχισε να πέφτει. Ο Αναστασίου ξεκάθαρα έδωσε εντολή να προσέξουν οι πάικτες του τα μετόπισθεν προκειμένου να κρατήσει το προβάδισμα. Όπερ και εγένετο. Με έμφαση στα αμυντικά τους καθήκοντα οι πράσινοι περιόρισαν την δημιουργία του ΠΑΟΚ και κράτησαν το 1-0 μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.
Πρώτη απόπειρα απειλής για το δεύτερο μέρος αποτέλεσε το σουτ του Ζέκα που κόντραρε στα πόδια του Βίτορ (57'). Σκυτάλη πήρε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ο οποίος χειροκροτήθηκε και έγινε μάλιστα σύνθημα στα χείλη των φίλων του Παναθηναϊκού. Τεράστια η ευκαιρία ευκαιρία του επιθετικού του ΠΑΟΚ ο οποίος κλώτσησε άψυχα πάνω στον Καπίνο στο μοναδικό τετ α τετ (68'). Ο Παναθηναϊκος άρχισε να υποχωρεί αδικαιολόγητα, ο ΠΑΟΚ κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και έκανε εξίσου (με την αρχή) δυνατό finish στο ματς. Μονοπώλησε τις επιθέσεις αν και μεσολάβησε το άστοχο πλασέ του Μπεργκ από πλάγια θέση.
Στο 84' ο Στοχ άνοιξε την μπάλα για τον Λίνο, ο οποίος παραμένει σταθερή αξία στη δημιουργία του δικεφάλου. ο Βραζιλιάνος γύρισε συρτή μπαλιά, η άμυνσ του Παναθηναϊκού κόλλησε και ο Σαλπιγγίδης τελείωσε το εύκολο γκολ με πλασέ από το δεύτερο δοκάρι. Ο ΠΑΟΚ έσωσε την παρτίδα των πλέι οφ και η μάχη θα διατηρηθεί μέχρι το τέλος των πλέι οφ. Αυτά όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, διότι τα όσα διαδραματίστηκαν στη Λεωφόρο πριν και μετά το ματς είναι τουλάχιστον θλιβερά...

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Χουχούμης, Πράνιτς, Ζέκα, Μέντες (81' Κλωναρίδης), Πέτριτς (54' Ατζαγκούν), Μπεργκ, Καρέλης (62' Λαγός).
ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Ινσαουράλδε, Βίτορ, Λίνο (86' Τζαβέλας), Κάτσε, Λάζαρ (59' Σαλπιγγίδης), Νάτχο, Στοχ, Βούκιτς (68' Κουλούρης), Αθανασιάδης.

ΠΗΓΗ:  http://www.pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου