Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Το πρόγραμμα του συνδυασμού Νέα Εποχή για την Κατερίνη!!


 Το κοινωνικό έργο, το οποίο για την περίπτωση της εκλογής μας ως ομάδα σχεδιάσαμε, αποτελεί εθελοντική μας προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.
Στους δύσκολους σημερινούς καιρούς ο Δήμος έχει ανάγκη από ανθρώπους, οι οποίοι επιθυμούν πραγματικά να προσφέρουν. Χωρίς ανταποδόσεις και χωρίς απώτερους σκοπούς. Ο ανεξάρτητος συνδυασμός ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ αποτελεί μια κίνηση προσφοράς χωρίς άλλες φιλοδοξίες.
 

Θέματα άμεσης προτεραιότητας:

1. Βασικός και άμεσος στόχος είναι η διαχείριση των ανταποδοτικών τελών Ύδρευσης-Αποχέτευσης και των Δημοτικών τελών. Χρειάζεται να ανοιχτεί ο δρόμος για την εφαρμογή της ανταποδοτικής λειτουργίας, στη βάση της οποίας ο πολίτης θα επιβαρύνεται γι’ αυτά για τα οποία έχει πραγματικά υποχρέωση. Στόχος μας είναι να επέλθει μείωση των τελών στο 50% στο αμέσως επόμενο διάστημα.
 

2. Αναδιοργάνωση υπηρεσιών του Δήμου: Κριτήριό μας για την ορθή αντιμετώπιση των 
δυσλειτουργιών του Δήμου είναι η σκέψη και η τοποθέτησή μας στη θέση του πολίτη, ο οποίος εμπλέκεται με τις υπηρεσίες. Προσωπικό στοίχημα ολόκληρης της ομάδας μας είναι να επιτύχουμε την καλύτερη λειτουργία με τον σωστό συντονισμό και τη συνεργασία των τμημάτων του Δήμου. Η διευκόλυνση και η εξυπηρέτηση του πολίτη, αποτελεί άμεση προτεραιότητά μας. Χρειάζεται να θεωρείται ο Δήμος και οι Δημοτικοί Υπάλληλοι ως απόλυτα υπεύθυνοι για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

3. Στήριξη των νέων: Η δημιουργική απασχόληση των νέων του Δήμου μας βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής μας. Οι νέοι υποψήφιοί μας —και αυριανοί δημοτικοί μας σύμβουλοι— θα λειτουργούν στηρικτικά σε προγράμματα δράσης των παραγωγικών ηλικιακών ομάδων. Χρειάζεται η προώθηση και η εφαρμογή του θεσμού του Συμβουλίου των Νέων. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των προγραμμάτων για την απασχόληση των νέων θα γίνεται με γνώμονα τη νεανική δημιουργικότητα. Η δωρεάν παροχή πληροφόρησης και υποστήριξης των νέων της περιοχής μας, σε τομείς άμεσου ενδιαφέροντός τους, θα αποτελεί ευθύνη του Δήμου.
 

4. Ανάπτυξη δραστηριοτήτων κατά της ανεργίας: Δεν θέλουμε να φανούμε πρεσβευτές ουτοπιστικών λύσεων σε μια εποχή με δεδομένες δυσκολίες, αλλά χρειάζεται να ξεκαθαριστεί ότι υφίσταται η έντονη επιθυμία μας για την εκμετάλλευση κάθε κίνησης και δράσης προς μια σωστή κατεύθυνση αντιμετώπισης του προβλήματος.
 

5. Προμήθειες του Δήμου: Θα απευθυνόμαστε σε επαγγελματίες τοπικού επιπέδου, κατανέμοντας τις εκ μέρους τους προμήθειες αποκλειστικά βάσει κριτηρίων ισότητας και όχι βάσει προσωπικών κριτηρίων επιλογής. Το ίδιο θα ισχύει και για την ανάληψη έργων μικρής κλίμακας. Στόχος μας είναι η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Θα προχωρήσουμε σε διαχειριστικές πρακτικές διαφάνειας με άμεσες δημοσιοποιήσεις σε τοπικά μέσα ενημέρωσης των δελτίων παραγγελιών και των λοιπών αναθέσεων του Δήμου. Επίσης θα υπάρξει τριμελής επιτροπή, συμπεριλαμβανομένου του Δημάρχου και συμβούλων της αντιπολίτευσης, η οποία θα ελέγχει αυστηρά όλες τις προμήθειες και τα αναλώσιμα του Δήμου.
 

6. Προβολή και προώθηση αγροτικών προϊόντων του Νομού με ευθύνη του Δήμου και ενίσχυση των προσπαθειών σύστασης ομάδων αγροτικών συνεταιρισμών.
 

7. Δημιουργία σύγχρονού κυνοκομείου: στη βάση μιας έντονης φιλοζωικής διάθεσης, προτίθεμαι, στις πρώτες ενέργειες, να συμπεριληφθεί η κατασκευή σύγχρονου κυνοκομείου, το οποίο θα διαθέτει υψηλών προδιαγραφών εγκαταστάσεις, μόνιμο διαχειριστή, απαραίτητη σίτιση και καθημερινή κτηνιατρική υποστήριξη. Η περισυλλογή των αδέσποτων ζώων θα γίνει άμεσα και ο χώρος αυτός, θα είναι προσιτός στο κοινό, που θα εκδηλώνει ενδιαφέρον για την υιοθεσία κάποιου ζώου.
 

8. Διαχείριση και συντήρηση πάρκων, παιδικών χαρών, κοιμητηρίων : Έλεγχος κοινόχρηστων χώρων: Αξιοποίηση και διαχείριση των περιοχών του Δήμου, που κρίνονται ανεκμετάλλευτες. Διαχείριση αυτών, σημαίνει ότι οι χώροι μπορούν να χρησιμοποιηθούν με βάση τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και μόνον. Η κατά τόπους έλλειψη λειτουργικότητας και παραμέληση του Δήμου μας πρέπει να σταματήσει.
 

9. Διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου: Θα επέλθει σωστή διαχείριση της περιουσίας του Δήμου, η οποία βρίσκεται εντός των ορίων του Νομού.
 

10. Οργάνωση-επαναλειτουργία παλαιών δημαρχιακών εγκαταστάσεων: τα παλιά Δημαρχεία θα οργανωθούν, θα εφοδιαστεί με τα κατάλληλα μηχανήματα και θα στελεχωθεί με το αρμόδιο προσωπικό, ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων στην εκτέλεση μικρών έργων της περιοχής.
 

11. Σύλλογοι: Άμεση υποστήριξη των συλλόγων του Δήμου, οι οποίοι με τη σειρά τους βοηθάνε στην πολιτισμική και τουριστική ανάπτυξη του τόπου και λαμβάνουν μέρος σε εθελοντικές δραστηριότητες.
 

12. Μειώσεις τελών στα καταστήματα εστίασης και αναψυχής: θα απευθύνουμε κάλεσμα στους ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης και αναψυχής και λοιπών καταστημάτων εστίασης με απώτερο σκοπό τη μείωση των τιμών στους καταναλωτές. Θα δουλέψουμε στη βάση μιας κοινής συμφωνίας, ώστε να επιτευχθεί εκ μέρους μας η μείωση των τελών παραχώρησης χρήσης κοινόχρηστων χώρων, ανάλογα με την περιοχή και την κίνησή της, με την προϋπόθεση να υπάρξει εκ μέρους των επιχειρηματιών μείωση τιμών στα αγαθά και στις υπηρεσίες.
 

13. Προτείνουμε οργανωμένο σχέδιο για την λειτουργία όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν στον δήμο και το οποίο θα καταρτιστεί σε συνεργασία με τους αθλητικούς συλλόγους και τους αρμόδιους φορείς. Τα αθλητικά σωματεία είναι το κύτταρο του αθλητισμού και χρειάζονται στήριξη .Χρειάζεται να καλλιεργηθεί αθλητική υποδομή, να εφαρμοστούν προγράμματα επιμόρφωσης των αθλητών αλλά και των παραγόντων ακόμα και των γονιών των αθλητών. Επιβάλλεται να ευαισθητοποιήσουμε ακόμη περισσότερο τους νέους μας για άθληση ώστε να μείνουν μακριά από τις πολλές δυσάρεστες προκλήσεις της σύγχρονης εποχής.
 

14. Πιστεύουμε ότι η Πρόληψη και Προαγωγή της Υγείας αποτελεί σημαντικό «μηχανισμό» και βασικό άξονα μιας δημοτικής πολιτικής που σχεδιάζεται και υλοποιείται με επίκεντρο τον πολίτη. Στην κατεύθυνση αυτή λοιπόν πιστεύουμε ότι σαν δήμος θα πρέπει να δημιουργήσουμε σημαντικές πρωτοβουλίες και δράσεις για την πρόληψη και προαγωγή της δημόσιας υγείας.
 

15. Σαν συνδυασμός Νέα Εποχή για την Κατερίνη προτείνουμε την δημιουργία ενός εκθεσιακού χώρου ο οποίος με την κατάλληλη διαμόρφωση θα μπορέσει να στεγάσει και να φιλοξενεί κατά διαστήματα περιοδικές εκθέσεις,ενδεικτικών αρχαιολογικών ευρημάτων από το σύνολο της Πιερίας σε συνεργασία πάντα με τις αρμόδιες υπηρεσίες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου