Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Απίστευτη πρόκριση της Σεβίλλης, με Μπενφίκα στον τελικό!



Απίστευτη πρόκριση της Σεβίλλης στον τελικό του Europa League, που μείωσε σε 3-1 στις καθυστερήσεις την Βαλένθια! Ιστορική ισοπαλία για Μπενφίκα με 0-0 μέσα στο Τορίνο επί της Γιουβέντους, σκορ που τις έδωσε το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό του θεσμού!

Ο Στεφάν Εμπιά "σκότωσε" τη Βαλένθια στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 στο "Μεστάγια" και χάρισε στη Σεβίλλη την πρόκριση για τον τελικό του Europa League.

Το σκορ άνοιξε νωρίς για τις "νυχτερίδες", όταν στο 14ο λεπτό ο Φεγκουλί μπήκε από δεξιά στην περιοχή, έφερε την μπάλα στο αριστερό και με τη βοήθεια ενός αμυντικού της Σεβίλλης, καθώς η μπάλα άλλαξε πορεία, έκανε το 1-0.

Μόλις στο 26', η Βαλένθια είχε ισοφαρίσει το σκορ του αγώνα στο "Σάντσεθ Πιθχουάν", αφού από σέντρα του Μπερνάτ, ο Ζόνας πήρε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι κι εν συνεχεία στην πλάτη του Μπέτο, για να καταλήξει στην εστία του Πορτογάλου τερματοφύλακα.

Το "Μεστάγια" σχεδόν γκρεμίστηκε στο 69ο λεπτό, με τον Ματιέ να πετυχαίνει με κοντινή προβολή το 3-0 και να στέλνει με αυτό το σκορ τις "νυχτερίδες" στον τελικό.

Ωστόσο, ο Εμπιά δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, αφού μόλις στη δεύτερη σημαντική στιγμή της Σεβίλλης στο ματς, στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, νίκησε τον Άλβες με κοντινή κεφαλιά μετά από πλάγιο άουτ.

Αν και έπαιζε με 10 παίκτες από το 67', η Μπενφίκα πήρε "λευκή" ισοπαλία από τη Γιουβέντους και χάρη στο υπέρ της 2-1 από τον πρώτο αγώνα θα βρεθεί στον τελικό του Europa League για δεύτερη σερί χρονιά.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Πίτσι): Άλβες, Περέιρα, Κόστα, Ματιέ, Μπερνάτ, Παρέχο (78' Φουέγο), Κεϊτά, Φεγκουλί, Βάργκας, Πιάτι (62' Καρτάμπια), Ζόνας (85' Μπαραγάν)

ΣΕΒΙΛΛΗ (Έμερι): Μπέτο, Κόκε, Φάσιο, Παρέχα, Ναβάρο, Εμπιά, Καρίσο, Βιτόλο, Ράκιτιτς, Ρέγιες (79' Μαρίν), Μπάκα (66' Γκαμεϊρό)


ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Κάσερες, Μπονούτσι (73' Τζοβίνκο), Κιελίνι, Λίχτσταϊνερ, Βιδάλ, Πίρλο, Πογκμπά, Ασαμόα, Τέβες, Γιορέντε

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Ομπλάκ, Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Γκαράι, Σικέιρα, Αμορίμ, Πέρες, Μάρκοβιτς, Ροντρίγκο (69' Αλμέιδα), Γκαϊτάν, Λίμα

ΠΗΓΗ: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου